Een linkbuilding bureau is een bureau die de diensten van linkbuilding aanbiedt. Het doel van linkbuilding is om beter te scoren in Google. Dit gaat er dus voor zorgen dat er meer verkeer naar jouw website komt. En dit is heel belangrijk, want zonder linkbuilding kom je niet heel hoog in Google en als je onderaan staat komt er niet veel verkeer langs. En dit verkeer heb je heel erg nodig, want dit bepaald hoe succesvol je website/bedrijf is. En zonder verkeer heb je eigenlijk ook een lage omzet waardoor je niet lang kan blijven bestaan. Dit is dus van geen enkel bedrijf ideaal. Elk bedrijf probeert natuurlijk zo veel mogelijk klanten te trekken.

Klanten binnen halen

Klanten trekken is dus iets wat moet als je een bedrijf hebt. Dit kun je doen door verschillende marketing technieken toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld adverteren via social media, dit wordt door veel bedrijven gedaan, omdat bijna iedereen op social media zit. Via social media kun je eigenlijk wel elke doelgroep bereiken. En als je die niet via social media kunt bereiken is er vast wel een andere manier. Je kunt zo bijvoorbeeld ook voor e-mail marketing kiezen. Hiermee bereik je ook de mensen die social media vermijden. Je zou deze mensen ook kunnen bereiken via de krant of via een tijdschrift.

Voorbeelden hiervan zijn ouderen die alleen nog de krant lezen. Of kinderen die voor Sinterklaas een tijdschrift van de Intertoys meenemen. Deze doelgroepen moet je dus op een andere manier bereiken. Je hebt soms wel oudere mensen op social media, maar dat valt qua hoeveelheid wel mee. Hetzelfde met jongere kinderen voornamelijk kinderen onder de 10. De meeste kinderen onder deze leeftijd hebben geen telefoon, maar het komt soms wel voor. Het ligt hier dus aan de ouders.

Social media

Het adverteren op social media is heel populair. Dit is zo populair, omdat iedereen tegenwoordig op social media zit. En voor een bedrijf is dit dus ideaal, want hiermee kun je makkelijk je doelgroep bereiken. De drie grootste social media platformen in Nederland zijn Whatsapp, Facebook en YouTube. Alleen je kunt Whatsapp niet gebruiken als een middel om te adverteren, want dit kan namelijk niet op Whatsapp.

Je kunt wel adverteren op Facebook en YouTube. Het platform wat het meest is gegroeid in gebruikers is Instagram. Dit platform had maar liefst een groei van 14 procent. Dit betekent dat er 710.000 gebruikers bij zijn gekomen. Dit is een hele grote groei als je het vergelijkt met de andere platformen. De meeste platformen zijn namelijk met iets van 2 procent gegroeid. De enige die in de buurt komen zijn Snapchat en Twitter, maar die hebben minder gebruikers in totaal, dus dan kun je makkelijker groeien. Naast social media marketing kun je ook nog aan linkbuilding doen, dit zorgt ervoor dat je website hoger in Google komt. Je kunt linkbuilding uitbesteden op linkbuildinguitbesteden.com.